Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

Tu'u Mea Fa'aletonu ole Valve u'amea -slag inclusions ma ta'e

O le ai ai ni faaletonu i soo se lafo.O le i ai o nei faaletonu o le a aumaia ai le lamatiaga sili natia i le tulaga i totonu o le lafo.O le faʻaleleia o le uelo e faʻaumatia ai nei faaletonu i le gaosiga o le gaosiga o le a aumaia ai foi se avega tele i le gaosiga o le gaosiga..Aemaise lava, talu ai o le valve o se atigi manifinifi e tuʻuina atu i le mamafa ma le vevela, o le faʻapipiʻiina o lona fausaga i totonu e taua tele.O le mea lea, o faaletonu totonu o castings avea ma mea taua e aafia ai le lelei o castings.

O fa'aletonu i totonu ole fa'aulu ala valve e masani lava ona aofia ai pores, fa'apipi'i ma'a, fa'aitiitia porosity ma ta'e.

O iinei o le a faailoa atu ai le tasi o faaletonu autu --slag inclusions ma ta'e

(1) Fa'aofiina le oneone (slag):

O le fa'aofiina o le oneone (slag), e masani ona ta'ua o le trachoma, o se pu lapotopoto e le fetaui po'o se pu fa'aletonu i totonu ole tu'i.O le pu e faʻafefiloi ma le oneone poʻo le uʻamea uʻamea, ma le tele e le masani.Faʻapotopotoina i se tasi pe sili atu nofoaga, masani i le pito i luga.

Mafua'aga o le fa'aofiina o le oneone (slag):

O le faʻapipiʻiina o le paʻu e faʻavaeina ona o le paʻu uʻamea tuʻufaʻatasia e ulufale atu i le tuʻuina ma le uamea uʻamea i le taimi o le faʻafefeteina poʻo le sasaa o le uʻamea uʻamea.O le fa'aofiina o le oneone e mafua ona o le le lava o le fa'apipi'i o le ana a'o fa'alili.Pe a sasaa le uamea uʻamea i totonu o le ana, o le oneone faʻafefeteina e fufuluina e le uʻamea uʻamea ma ulu atu i totonu o le lafo.E le gata i lea, o le faʻaogaina le lelei pe a toe faʻaleleia ma tapuni le pusa, ma o le tulaga o le leiloa o le oneone o le mafuaʻaga foi lea o le aofia ai o le oneone.

Auala e puipuia ai le fa'aofiina o le oneone (slag):

①Pe a fa'afefeteina uamea u'amea, e tatau ona fa'amae'ae'a ma fa'ama'a.A maeʻa ona tuʻuina atu le uʻamea uʻamea, e tatau ona faʻafilemuina i totonu o le ladle, lea e faʻafeiloaʻi i le faʻafefe o le uʻamea.

② O le taga liligiina o le uʻamea uʻamea e le tatau ona liliu i le tele e mafai ai, ae o se taga teapot poʻo se taga sasaa pito i lalo, ina ia puipuia ai le paʻu i luga o le pito i luga o le uamea uʻamea mai le ulu atu i totonu o le faʻameamea i luga o le uamea uʻamea. .

③ E tatau ona faia ni faiga fa'amea pe a sasaa le uamea u'amea ina ia fa'aitiitia ai le pa'u u'amea e ulu atu i le ana ma le uamea u'amea.

④Ina ia faʻaitiitia le avanoa e aofia ai le oneone, faʻamautinoa le faʻapipiʻiina o le oneone pe a faʻapipiʻiina, faʻaeteete ia aua neʻi paʻu le oneone pe a toe faʻaleleia le faʻafefe, ma feula mama le lua aʻo leʻi tapunia le pusa.

(2) Ta'eta'ei:

O le tele o ta'eta'ei i fa'a'a'ega o ta'eta'e vevela ma foliga fa'aletonu, tu'i pe le tu'i, fa'aauau pe fa'ato'atoa, ma o le u'amea i le ta'e e pogisa pe o lo'o i ai le fa'asao i luga.

E lua mafua'aga mo ta'e: maualuga le vevela o le mamafa ma le sua o ata tifaga.

O le mamafa o le vevela maualuga o le faʻalavelave lea e mafua mai i le faʻaitiitia ma le faʻaleagaina o le sila uʻamea i le maualuga o le vevela.A sili atu le mamafa i le malosi poʻo le faʻatapulaʻaina palasitika tapulaʻa o le uʻamea i lenei vevela, o le a tupu.Suavai ata deformation o le faʻavaeina o ata vai i le va o fatu o uʻamea uʻamea i le taimi o solidification ma crystallization.Faatasi ai ma le alualu i luma o le solidification ma crystallization, ua deformed le ata vai.Pe a sili atu le aofaʻi o le deformation ma le saoasaoa o le deformation i se tapulaʻa patino, e tupu ai taʻetaʻe.Ole fua ole vevela ole fa'atupuina ta'e vevela e tusa ma le 1200-1450 °C.

O mea e mafua ai le ta'e:

①S ma le P elemene i le uamea o mea leaga ia e mafua ai le ta'e.O latou eutectic i le uʻamea e faʻaitiitia ai le malosi ma le palasitika o le uʻamea lafo i le maualuga o le vevela, ma mafua ai ona taʻe.

②O le faʻapipiʻiina o le slag ma le vavaeeseina i totonu o le uamea e faʻateleina ai le faʻalavelave mamafa, ma faʻateleina ai le faʻaogaina o le vevela vevela.

③ O le tele o le laina fa'aitiitiga fa'aitiitiga o le uamea, o le tele fo'i lea o le ta'e vevela.

④O le sili atu o le faʻaogaina o le vevela o le uʻamea, o le sili atu lea o le faʻalavelave i luga, o le sili atu lea o le maualuga o le vevela o mea faʻainisinia, ma le laʻititi o le faʻaogaina o le vevela.

⑤ O le fausaga fausaga o le lafo e le lelei i le gaosiga.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fillet e laʻititi tele, o le eseesega o le mafiafia o le puipui e telē tele, ma o le faʻalavelave faʻalavelave e ogaoga, lea o le a mafua ai ona taʻe.

⑥ O le faʻapipiʻiina o le oneone e maualuga tele, ma o le le lelei o le faʻaogaina o le fatu e faʻalavelaveina ai le faʻaitiitia o le lafo ma faʻateleina ai le faʻaogaina o taʻe.

⑦ O isi e pei o le le saʻo o le faʻatulagaina o le sasaa o le sasaa, le vave tele o le malulu o le faʻamalo, o le mamafa tele e mafua mai i le tipiina o le sasaa o le sasaʻa ma le vevela o le a aʻafia ai le faʻatupuina o taʻe.

I le va'ai atu i mafua'aga ma fa'aaafiaina o ta'eta'e o lo'o ta'ua i luga, e mafai ona faia ni faiga fa'atatau e fa'aitiitia ma 'alofia ai le tupu mai o fa'aletonu.

Faʻavae i luga o le auʻiliʻiliga o loʻo i luga o mafuaʻaga o le tuʻuina atu o mea leaga, saili faʻafitauli o loʻo i ai nei, ma faia ni faʻaleleia atili faʻatatau, e mafai ona maua se auala e foia ai le faʻaleagaina o le tuʻuina atu, lea e aoga i le faʻaleleia atili o le tulaga lelei.


Taimi meli: Aukuso-11-2022